Hoeveelheid gratis beschikbare schijfruimte vergroot

13 mei 2015

Voor de standaard en advanced websites is de gratis beschikbare schijfruimte vergroot. Bij de standaard websites is dit verhoogd van 100 naar 300 Mb. Bij de advanced websites is het verhoogd van 200 naar 500 Mb. Daarnaast geldt dat bij elke 20 Mb extra gebruikte schijfruimte boven het gratis deel slechts 1 euro per jaar wordt berekent.  
 

Nieuwe Fullscreen2 website

10 maart 2015

De Fullscreen2 portfolio is een nieuwe website die zich aanpast aan de grootte van je browser scherm. Zelfs als dit scherm wordt vergroot of verkleind dan verandert de website mee. Zo'n website noemen ze dan ook een responsive en liquid website die zich aanpast aan ieder apparaat en beeldscherm. Verder kunnen er maximaal 10 projecten worden aangemaakt die ook op de volledige schermgrootte te bekijken zijn.

U kunt deze versie kiezen via de bestelpagina als u nog geen FotoPortfolios website bezit. Voor mensen die al een FotoPortfolios webfolio hebben, wordt de nieuwe site geïnstalleerd met behoud van hun huidige beelden. U hoeft dus niet meer alles opnieuw op te laden of in te richten. Wij vragen slechts 30 euro installatiekosten om van versie te veranderen. Stuur hiervoor een mailtje naar  
 

Nieuwe Fullscreen1 website

25 juni 2014

De Fullscreen1 portfolio is een nieuwe website die zich aanpast aan de grootte van je browser scherm. Zelfs als dit scherm wordt vergroot of verkleind dan verandert de website mee. Zo'n website noemen ze dan ook een responsive en liquid website die zich aanpast aan ieder apparaat en beeldscherm. Ook op een mobiel of tablet wordt de site automatisch aangepast wat je zult verwachten van een moderne webfolio of portfolio site. Deze foto portfolio is eenvoudig en goedkoop zodat dat jouw foto's prima tot hun recht komen.

Stuur hiervoor een mailtje naar  
 

Hoeveelheid gratis beschikbare schijfruimte vergroot

27 maart 2014

Voor de standaard en advanced websites is de gratis beschikbare schijfruimte vergroot. Bij de standaard websites is dit verhoogd van 50 naar 100 Mb. Bij de advanced websites is het verhoogd van 100 naar 200 Mb. Afhankelijk van de grootte kunnen ongeveer 600 - 1000 afbeeldingen gebruikt worden inclusief een volledige testomgeving. Daarnaast geldt dat bij elke 20 Mb extra gebruikte schijfruimte boven het gratis deel slechts 1 euro per jaar wordt berekent.  
 

Tip: Laat je project sponsoren via VoordeKunst.nl

25 januari 2014

Hieronder vind je een voorbeeld:
 
Mijn nieuwe fotodocumentaire 'Don Quichot of Nederlands Rijkdom?' | Een fotodocumentaire binnen de wondere wereld van de markante kleine ondernemer in Nederland, staat vanaf heden online op crowdfunding website VoordeKunst.nl  
Het project steunen wordt bijzonder gewaardeerd, natuurlijk staat daar een mooie tegenprestatie tegenover!! Meer info kun je vinden op de website van VoordeKunst:
Zie VoordeKunst  
 
Hartelijke groet,
Mischa Rapmund  
 
FotoPortfolios heeft dit project ondersteund en wenst Mischa Rapmund veel succes.  
 

Nieuwe Advanced3a website

15 augustus 2013

De Advanced3a portfolio is een nieuwe website met een strak uiterlijk. Je kunt je projecten onderverdelen in verschillende vormen. B.v. foto's, video, tijdschrift, tekst en/of pdf. De onderdelen van je project verschijnen overzichtelijk in een apart rechtermenu. Alles is zelf in te delen en je kunt voor elke pagina kiezen welk medium je wilt gebruiken. Het is dus een sterkte multimedia site. Fotoboeken of tijdschriften maak je via Issuu, video's via Youtube en Vimeo en tekstpagina's d.m.v. de krachtige tinyMCE editor met foto's en illustraties. Natuurlijk kan je bij deze website ook zelf alle kleuren, lettertypes aanpassen. De site in meerdere talen weergeven is ook en optie. Zie onderstaand bericht.

U kunt deze versie kiezen via de bestelpagina als u nog geen FotoPortfolios website bezit. Voor mensen die al een FotoPortfolios webfolio hebben, wordt de nieuwe site geïnstalleerd met behoud van hun huidige beelden. U hoeft dus niet meer alles opnieuw op te laden of in te richten. Wij vragen slechts 30 euro installatiekosten om van versie te veranderen. Stuur hiervoor een mailtje naar  
 

Je website in meerdere talen

27 februari 2013

Een FotoPortfolios website kan ook voor meerdere talen geschikt gemaakt worden. Eigenlijk zoveel talen als je wilt. Via een vlaggetje kan de gebruiker wisselen van taal. Ook kan er een voorblad met taalkeuze voor de portfolio website gezet worden. In de Verander-module (CMS) klik je eenvoudig op de andere taal om een andere tekst in te vullen. Handig voor fotografen en kunstenaars die ook in het buitenland opereren want de fotograaf en kunstenaar van nu werkt vaak internationaal en wilt dat een website ook in een andere taal bekeken kan worden.
Stuur voor meer informatie een mailtje naar  
 

Maak je eigen fotoboeken online

26 oktober 2012

Nieuw voor alle advanced websites is de mogelijkheid om Issuu pagina's te integreren. Met Issuu kan je complete fotoboeken, folders of magazines maken voor in je eigen FotoPortfolios site. De bezoekers kunnen bladeren door het boek of de presentatie. Erg handig voor fotografen maar ook voor andere beeldende kunstenaars die een mooie portfolio willen presenteren.  
 

Nieuw!! FotoPortfolios biedt WordPress hosting aan voor slechts 50 euro p/j

15 juni 2012

WordPress is een opensource CMS (Content Management System) waarmee je zelf een website kan maken. Voor slechts 50 euro per jaar kan je gebruik maken van WordPress gekoppeld aan je eigen domeinnaam. Je krijgt hierbij de Nederlandse versie van WordPress en je kunt verschillende fotografie themas gebruiken.

Let wel dat je technisch moet zijn en een beetje verstand van website CMS moet hebben. Verder heb je voldoende tijd en geduld nodig om WordPress te leren kennen en de website te bouwen. De installatie wordt geregeld door FotoPortfolios maar het gebruik van WordPress moet je zelf leren via de WordPress helppagina's en forums. Ben je niet zo technisch en heb je weinig tijd, kies dan een standaard FotoPortfolios webfolio of portfolio website.

Met WordPress kan je heel goed je portfolio als fotograaf presenteren. Hieronder geven we een overzicht van stijlvolle WordPress themes die speciaal gemaakt zijn voor fotografen en de presentatie van foto`s.

WordPress themes voor fotografie:

Graph Paper Press

Photocrati

Statua

Exposure

Photo Art Gallery

PhotoCraft

Inspired bits

London Creative

Kratong

Precious

Photo Capture

Landscape

Curator Theme

Kin

Dutch

Photobox

Hand Crafted

Artistica

Photoland

Digifoto

PowerPhoto

Zagetti

Invictus

Sooji

ecoPhoto2

Fullscreen Photography

Artboard

Photo Portfolio WordPress theme

Vision

Fashion

Panorama

Atlas

Core Photography

Anan

365 Pro

Mosaic

Viewfinder

Three duotive

Sabuy

Stuur voor meer informatie een mailtje naar  
 

Nu ook te volgen op sociale media - Twitter en LinkedIn - als webfolios

9 maart 2012

Webfolios zijn portfolios online. Een portfolio website van een fotograaf, beeldend kunstenaar of architect wordt ook een webfolio genoemd. Vandaar dat webfolios een algemene term voor fotoportfolios, kunstportfolios en archifolios samen is. Webfolios verzorgt portfolios online voor fotografen, kunstenaars, visagisten, modellen en architecten.

Click here   Click here  
 

Nieuwe standaard3c portfolio website geïntroduceerd

15 december 2011

De standaard3c portfolio is de eerste website met de mogelijkheid de foto's fullscreen te bekijken. Omdat er veel vraag van fotografen was om foto's beeldvullend te kunnen tonen is deze versie geïntroduceerd. Zowel voor de fotograaf als voor de kunstenaar biedt deze optie de mogelijkheid beelden met grotere resolutie te tonen.

U kunt deze versie kiezen via de bestelpagina als u nog geen FotoPortfolios website bezit. Voor mensen die al een FotoPortfolios webfolio hebben, wordt de nieuwe site geïnstalleerd met behoud van hun huidige beelden. U hoeft dus niet meer alles opnieuw op te laden of in te richten. Wij vragen slechts 30 euro installatiekosten om van versie te veranderen. Stuur hiervoor een mailtje naar  
 

Prijs standaard1 en standaard2 websites verlaagd

05 november 2011

Om in deze tijden de mensen met een smalle beurs ook iets te gunnen, zijn de prijzen verlaagd voor de standaard1 en standaard2 portfolio websites van FotoPortfolios. Een standaard1 portfolio website inclusief een eigen NL domein heb je al voor 80 euro per jaar.
De standaard2 websites inclusief eigen domein zijn nu voor 100 euro per jaar te verkrijgen.  
 

Hoeveelheid gratis beschikbare schijfruimte aangepast

29 juli 2011

Voor de standaard3 en advanced websites is de gratis beschikbare schijfruimte naar boven aangepast. Bij de standaard3 websites is dit verhoogd van 30 naar 50 Mb. Bij de advanced websites is het verhoogd van 50 naar 100 Mb. Daarnaast geldt dat bij elke 10 Mb extra gebruikte schijfruimte boven het gratis deel slechts 1 euro per jaar wordt berekent.  
 

Vimeo video's toevoegen

3 juli 2011

De advanced2a website is als eerste website geschikt gemaakt voor korte filmpjes en pdf-bestanden.
Naast MOV-video en YouTube filmpjes kunnen nu ook Vimeo filmpjes worden geïntegreerd.
Het voordeel van YouTube video films en Vimeo video films is dat die streaming bekeken kunnen worden. D.w.z. dat ze meteen te bekijken zijn in je portfolio website en niet eerst helemaal gedownload hoeven te worden. Vimeo video filmpjes hebben een betere kwaliteit dan de YouTube video filmpjes.

Video wordt steeds meer gebruikt door fotografen en beeldend kunstenaars. Vooral omdat de tegenwoordige fotocamera's met perfecte beeldkwaliteit video kunnen opnemen.
Door een eigen account te maken op YouTube of Vimeo en vervolgens daar je video neer te zetten, wordt de streaming video beschikbaar om in je eigen fotoportfolio website of webfolio te ïntegreren.

 
 

Ruimte op eigen mailserver verdubbeld

18 mei 2011

De hardeschijfruimte die beschikbaar is voor een eigen mailserver is verdubbeld.
Aangezien veel mensen met attachments werken zagen we dat de 250 Mb vaak niet genoeg was. De ruimte is nu uitgebreid tot 500 Mb. Toch wordt aangeraden om vooral oude e-mail lokaal te bewaren omdat de server toch snel volraakt.  
 

YouTube video's toevoegen

24 maart 2011

De advanced2a website is als eerste website geschikt gemaakt voor korte filmpjes en pdf-bestanden.
Naast MOV-video kunnen nu ook YouTube filmpjes worden geïntegreerd.
Zie voorbeeld advanced2a  
 
 

Nu ook coverpagina's beschikbaar

4 januari 2011

Als mooie binnenkomer is het nu ook mogelijk een coverpagina voor je website te plaatsen. Kijk voor de mogelijkheden bij producten. De kosten zijn 30 euro extra per jaar. Zie voorbeelden bij Bart Muhl, Ben Krewinkel en Roel van der Aa  
 
 

Maak nu zelf een backup van je bestanden via de Verander-module

24 november 2010

Via een knop op de Veranderpagina's is het nu ook mogelijk om zelf een backup te maken. Met 1 klik zijn je bestanden veilig. Naast de eigen testomgeving is dit een extra voorziening om dataverlies te voorkomen.  
 
 

Advanced2a website geschikt voor filmpjes en pdf-bestanden

11 juni 2010

De advanced2a website is nu als eerste website geschikt gemaakt voor korte filmpjes en pdf-bestanden. Deze documenten kunnen als project geïntegreerd worden via de standaard upload mogelijkheden in de advanced verander-module. Ook kunnen tekstpagina's gekozen worden als project. Kortom veel mogelijkheden om een uitgebreide portfolio online te zetten.  
 
 

Dolph Kessler en Emilie Hudig winnen Zilveren Camera 2009

24 januari 2010

FotoPortfolios feliciteert Dolph Kessler en Emilie Hudig. Beiden zijn winnaar geworden in hun categorie van de Zilveren Camera 2009 competitie.
 
Dolph Kessler won in de categorie `Kunst, cultuur en enterainment` Serie 1.
Sfeerfoto`s gemaakt op de belangrijkste internationale kunstbeurzen in Europa, zoals Art Basel, Paris Photo, ARCO Madrid en Art Amsterdam.
 
Emilie Hudig won het `Fotoverhaal van het Jaar` wat vroeger `Fotojournalist van het jaar` was.
Emilie Hudig is een fotografe van 34 jaar die voor de tweede keer getroffen werd door lymfklierkanker. In het juryrapport staat: Zij heeft van haar behandeling een aangrijpend, primair fotodocument gemaakt, dat door voortreffelijke fotokeuzes en originele vondsten als het afdrukken van e-mails van en aan haar behandelde arts, een boek is geworden dat fascineert en ontroert.

Beide fotografen zijn een van de eerste klanten van FotoPortfolios en hebben op de FotoAcademie Amsterdam gezeten bij Joost van den Broek.

 

Nieuwe advanced2a + advanced2b website in de lucht

10 december 2009

De advanced2a en advanced2b portfolio websites lijken veel op de standaard3a en standaard3b websites. Dit zijn ook de populairste portfolios uit de reeks. Voordeel van de advanced versies is dat het linkermenu ingedeeld kan worden in categorieën. De site wordt zo overzichtelijker voor de gebruiker.
Handig als u meer dan 10 projecten wilt tonen.
Verder hebben deze versies natuurlijk dezelfde voordelen als alle andere advanced portfolio websites zoals de uitgebreide editor voor het vormgeven van de tekstpagina's.

U kunt deze versie kiezen via de bestelpagina als u nog geen FotoPortfolios site bezit. Voor mensen die al een FotoPortfolio's website hebben, wordt de nieuwe site geïnstalleerd met behoud van hun huidige beelden. U hoeft dus niet meer alles opnieuw op te laden of in te richten. Wij vragen slechts 30 euro installatiekosten om van versie te veranderen. Stuur hiervoor een mailtje naar  
 
 

broertjes en zusjes gezocht voor fotoserie van Suzanne Liem

27 november 2009

Voor een fotoserie voor een boek over kinderen van ouders uit verschillende culturen ben ik op zoek naar broertjes en zusjes broer/zus, zus/zus, br/br, tussen de 12 en 18 jaar van een blanke en een donkere ouder (Afr., Sur., Ant.). Liefst in de Randstad.  
Neem contact op met Suzanne Liem  
 

Nieuwe advanced1b website

12 oktober 2009

Een advanced website kenmerkt zich door de extra onderverdeling in categorieën. Hierdoor kun u uw projecten indelen in 3 categorieën. U hebt zo 3 maal zoveel oftwel 75 projecten die u kan gebruiken. Het spreekt voor zich dat deze versie alleen geschikt is als u voldoende werk hebt wat onder te verdelen is in 3 sterke reeksen
Een ander verschil met de standaard sites is dat een advanced-site een uitgebreide editor heeft met opmaakmogelijkheden voor tekstpagina's. Ook hiervoor geldt: maak het niet te bont. Een strak vormgegeven site spreekt kijkers meer aan dan pagina's met allerlei kleurtjes en lettertypen.

De advanced1b portfolio website valt op door een carrousel van foto's aan de linkerzijde. Door op de pijltjes te klikken scrollen de foto's naar boven of naar beneden. Deze site is een kruising tussen de advanced1a en de standaard3b.

U kunt deze versie kiezen via de bestelpagina als u nog geen FotoPortfolios site bezit. Voor mensen die al een FotoPortfolio's website hebben, wordt de nieuwe site geïnstalleerd met behoud van hun huidige beelden. U hoeft dus niet meer alles opnieuw op te laden of in te richten. Wij vragen slechts 30 euro installatiekosten om van versie te veranderen. Stuur hiervoor een mailtje naar  
 
 

Cinemaztlán fotocompetitie

1 oktober 2009

In aanloop naar de derde editie van het Mexicaans filmfestival Cinemaztlán kunnen globetrotters hun beste foto uit Mexico insturen voor de Cinemaztlán fotocompetitie. Inzendingen van deze fotocompetitie worden verzameld op de website van het filmfestival. Uit alle inzendingen worden 15 foto’s geselecteerd die tijdens het festival in De Balie geëxposeerd worden. Foto’s die bij de onderwerpen Voorbode van de revolutie, Seksualiteit, Inheemse Cinema en Mexicaans Panorama aansluiten, maken logischerwijs meer kans om ook in De Balie geëxposeerd te worden. Iedere (amateur)fotograaf die in Mexico mooie plaatjes geschoten heeft, kan deze tussen 1 en 14 oktober inzenden naar photo@cinemaztlan.net.
Zie: www.cinemaztlan.net

 
 
 

Nieuwe standaard3b website in de lucht

2 april 2009

FotoPortfolios is voor een zo groot mogelijke diversiteit van websites. Iedereen wil iets unieks voor een redelijke prijs. Zo kan u kleuren, lettertypen en logo's aanpassen maar we willen ook de keuze vergroten door steeds met nieuwe standaard portfolio sites te komen.

De standaard3b portfolio website valt op door een carrousel van foto's aan de rechterzijde. Door op de pijltjes te klikken scrollen de foto's naar boven of naar beneden. Deze site is met de nieuwste technieken gemaakt en sluit aan bij de moderne mogelijkheden die websites tegenwoordig bieden.

U kunt deze versie kiezen via de bestelpagina als u nog geen FotoPortfolios site bezit. Voor mensen die al een FotoPortfolio's website hebben, wordt de nieuwe site geïnstalleerd met behoud van hun huidige beelden. U hoeft dus niet meer alles opnieuw op te laden of in te richten. Wij vragen slechts 30 euro installatiekosten om van versie te veranderen. Stuur een mailtje naar  
 
 

Standaard3a aangepast aan modern gebruik

14 december 2008

De standaard portfolio website standaard3a is aanmerkelijk verbeterd. De uitlijning is een stuk strakker en er is nu een mogelijkheid om het tekstmenu bovenaan te plaatsen. Dit geeft meer ruimte waardoor de foto's flink groter gepresenteerd worden.
Ook nieuw is de beveiliging waardoor bezoekers niet zomaar uw foto kunnen kopiëren door met de rechtermuis op de foto te gaan staan en zo te downloaden.
Standaard3a is geoptimaliseerd voor iPhone en iPod-touch gebruik. Steeds meer creatieven maken gebruik van deze nieuwe mobile breedbandbrowser en door de javascript-techniek is het nu zeer prettig om deze versie van uw portfolio website te bekijken. Door de slideshow bekijkt men de foto's gemakkelijk en via een touchscreen klikt men door zonder dat het beeld verspringt. De foto's zijn zelfs met de pijltjes toetsen te besturen.

Elke huidige FotoPortfolios gebruiker kan overstappen naar de nieuwe versie. U betaalt slechts 30 euro installatiekosten om van versie te veranderen. Het is aan te raden uw foto's opnieuw up te loaden want de nieuwe versie werkt met een groter formaat foto's. Nieuwe klanten krijgen automatische de laatste versie.  
 
 

Website FotoPortfolios vernieuwd

14 oktober 2008

De website van FotoPortfolios is vernieuwd. Dankzij de unieke vormgeving van grafisch ontwerpster en fotografe Jessie Hillebrand ziet de site er een stuk strakker uit. De site bestaat nu uit 2 delen: FotoPortfolios en FP-communitie.
FP-communitie is speciaal voor de klanten of de leden van FotoPortfolios. Hier kunnen ze meer te weten komen over fotografie en het werk van andere fotografen of kunstenaars bekijken. Ook hebben ze een platform om hun exposities aan te kondigen of kunnen ze handige links bekijken en toevoegen.